Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Sindre Neby

Sigurds løpsrapport fra HOKA Lofoten Skyrace

Sigurd Lund Røer er 27 år, fra Oslo, og en tidligere aktiv langrennsløper. Nå jobber han med salg og event hos oss i Run AS og er en ivrig løper. Ettersom HOKA er hovedsponsor i Lofoten Skyrace var Sigurd nærmest en selvskreven deltaker, og selv om fjelløp ikke er noe han bedriver så mye med så sitter han igjen med en flott opplevelse og skikkelig mestringsfølelse
Foto: Sindre Neby

Raceday! Etter en vellykket «dagen før dagen», med blant annet felles shake out run, race-brief og pastaparty var vi klare for løpsdag i Lofotens vakre omgivelser. Jeg startet dagen som jeg pleier når jeg skal løpe konkurranse, med en liten luftetur hvor jeg får ristet litt på bena. Nede i spisesalen var allerede noen på plass ved frokostbordet, og flere strømmet til etter hvert. God stemning, men også noe nerver å spore hos enkelte. Jeg var definitivt en av dem.

Vi bodde rett ved start, så det var bare å tusle bort til startområdet når skoene var strammet og løpevesten på. Det myldret av spente deltakere på torget og alt lå til rette for en strålende dag i fjellet. Noe varmt, men vi kunne ikke klage på finvær og strålende sol. Noen minutter før start vartet arrangøren opp med felles «trommeklapping», og standarden for dagen var satt. 32 km og 1600 høydemeter fordelt over to fjell ventet oss!

Personlig er det ikke så ofte jeg løper fjelløp, så erfaringen min med slike konkurranser er begrenset. Jeg hadde imidlertid plukket opp gode tips fra våre erfarne løpere i Untold Movement de siste dagene, i tillegg til at jeg hadde fjorårets stjernesmell friskt i minnet. Planen i år var derfor en litt mer konservativ åpning, med mål om å komme seg så billig som mulig over det første fjellet. I tillegg måtte jeg være mye flinkere på inntak av både væske og næring underveis enn jeg var i fjor, og hadde lagt en tydeligere plan på dette.

Startskuddet gikk og som vanlig var det mange ivrige i front av feltet de første kilometerne. For min egen del dannet det seg fort en gruppe på fire personer, og da var det ekstra morsomt at vi alle fire var fra «samme reisefølge». Jeg hadde med meg Ola Korbøl, Vetle Sjåstad Christiansen og Trygve Markset i denne kvartetten. Vi fulgte hverandre tett over det første fjellet, og jeg synes vi løp jevnt og hadde en fin flyt uten at det kostet alt for mye krefter.

Foto: Kristin Folsland Olsen
Nede i dalen mellom de to fjellene er det er flatere parti på asfalt. Endelig litt følelse av hjemmebane, men det er noe annet å cruise på asfalt når du allerede har noen kilometer og høydemeter i bena enn når man er fresh og uthvilt. Vetle var ivrig i front på dette strekket, så det var egentlig bare å henge seg på. Når vi kom frem til foten av fjell nummer to var det siste drikkestasjon, så alle tok seg tid til å fylle godt på flaskene sine. Klok av skade etter fjoråret hadde jeg veldig lite lyst til å gå tom for væske allerede i starten av klatringen opp til Matmora.
Foto: Sindre Neby

Bakkene opp til toppen av Matmora er den tøffeste delen av løypa. Her klatrer vi fra omtrent havnivå og opp til løypas høyeste punkt på 790 moh., altså en sammenhengende stigning på nesten 800 høydemeter. Som en av arrangørene så fint sa det: «Matmora er ei fast bestemt dame, og viker ikke ei tomme». Kvartetten vår slo voldsomme sprekker oppover i dalen, og den tøffe mentale kampen som alltid kommer mot slutten av et løp var definitivt i gang. Den brutale stigningen betaler seg i et fantastisk utsyn på toppen, og siste del av løypa er det absolutt verdt å løfte blikket opp fra egne skotupper og ta inn omgivelsene rundt seg.

For min egen del gikk det egentlig fint fra toppen og inn. Selv om jeg var veldig sliten fikk jeg plukket et par plasser og løp inn til en 8. plass, 10 min raskere enn i fjor. Kollega og kompis Ola kom på plassen foran, så vi hadde en artig og spennende duell nesten helt inn til målstreken. Ikke første, og forhåpentligvis ikke siste gang.

Stemningen i målområdet etter løpet var fantastisk. Fint vær, bademuligheter, grilling og fornøyde deltakere. Mitt inntrykk er at deltakere som er med på fjell- og terrengløp i større grad er opptatt av opplevelsen og mestringsfølelsen det gir å gjennomføre, enn tid og plassering. Det er noe eget å dele det du nettopp har vært gjennom sammen med andre som også har slitt seg gjennom det samme.

Foto: Sindre Neby
Gode kollegaer: Sigurd Lund Røer og Ola Korbøl kom inn på henholdsvis 8. og 7. plass

Selv om Lofoten Skyrace er et tøft og krevende løp, er det absolutt gjennomførbart for veldig mange. Det er i tillegg flere forskjellige distanser, så her finnes det noe som passer for alle. Hvis du vurderer eller har vurdert å løpe skyrace – gjør det! Jeg kan personlig love deg at HOKA Lofoten Skyrace er et meget godt alternativ.

Foto: Sindre Neby
Gjennomført og fornøyde: Trygve Markset og Sigurd Lund Røer
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Løpeåret 2024

2024 er et år som av ulike grunner antakelig vil skrive seg inn i historiebøkene fra en løpers perspektiv. La oss ta en titt på noen av høydepunktene, sett med HOKA-briller.
Les mer
Illustrasjonsbilde
Foto: Fotorunners

Tecton X 3 er en
game changer!

Nyheten Tecton X 3 ble lansert akkurat i tide til verdens mest prestisjefylte terrengløp, UTMB i Chamonix. Med hundre prosent PEBA-skum i mellomsålen og oppgradert overdel, har skoen vakt oppsikt i terrengmiljøet. Vi har spurt et knippe utøvere om deres dom etter noen uker med testing.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN