Meny
Søk
Hva ser du etter?
LUKK
Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta de siste oppdateringene om RUN, HOKA og løpeglede.
Ved å skrive inn e-postadressen din ovenfor og klikke på “Send meg nyhetsbrev” samtykker du til at vi sender deg informasjon om nye produkter og tilbud og at vi bruker e-postadressen din til å gjøre dette. Det er frivillig å gi dette samtykket, og det kan når som helst trekkes tilbake. Les mer om vår personvernerklæring.
Takk for din interesse for RUN.
Miljøbilde Miljøbilde
Foto: Ian Corless

– Tecton X 3 er en game changer!

Nyheten Tecton X 3 ble lansert akkurat i tide til verdens mest prestisjefylte terrengløp, UTMB i Chamonix. Med hundre prosent PEBA-skum i mellomsålen og oppgradert overdel, har skoen vakt oppsikt i terrengmiljøet. Vi har spurt et knippe utøvere om deres dom etter noen uker med testing.

– Dette må være det råeste som finnes innen terrengsegmentet, oppsummerer terrengløper Sylvia Nordskar.

Helt siden første versjon har Tecton X vært en suksess, og det som kanskje har blitt det fremste kjennetegnet er de to parallelle “tektoniske” karbonplatene som ligger i mellomsålen. Disse karbonplatene bidrar til respons i stegavviklingen, samtidig som de tar av støt og beskytter.

Bedre Stabilitet

Nytt på Tecton X 3 er at platene vinger seg helt ut til kanten av skoen på begge sider for å gi enda bedre støtte og stabilitet.

Ian Corless, ultraløpsfotograf og vert i podkasten Talk Ultra, beskriver det slik:

- Tecton X 3 er årets mest spennende sko. Den originale Tecton-skoen imponerte, men X3 tar ting til et helt nytt nivå. Karbonplatene med vinger og den brede sålebasen er en høydare. Stabiliteten er utrolig med tanke på at sålestacken er på hele 40/35 millimeter. Legg til en nydelig, dempet og responsiv ride med en ny Vibram-såle, og dette er lett min nåværende go to-sko. Den strikkede gaiter-sokken runder av en utrolige pakke fra HOKA. Denne skoen vil mest sannsynlig stikke av med tittelen “årets sko” i 2024.

Skiløperne Andreas Nygaard og Johannes Høstflot Klæbo er enige, og berømmer samtidig grepet.

- Jeg har hatt gleden av å teste Tecton X3 i noen uker nå og disse må bare prøves. En utrolig lett terrengsko med masse grep samt utrolig god stabilitet. Dette har raskt blitt en favoritt hjemme hos meg og nå gleder jeg meg til å bruke den i USA den neste måneden.

Skiløper Johannes Høstflot Klæbo

– Tecton X3 er en gamechanger i terrenget for min egen del. Skånsom men samtidig responsiv. Perfekt for litt mer tungløpte løpere som meg. Sjeldent godt grep på fuktige steiner og røtter skader heller ikke.

Langløper Andreas Nygaard

Suveren respons

For første gang er HOKAs letteste og mest responsive skum å finne i en terrengsko – et dobbelt lag med PEBA-skum gjør Tecton X 3 enormt livlig samtidig som den er skånsom.

– Sitter godt både på foten og mot underlaget. Og veldig bra respons, noe som ikke er gitt fra en terrengsko, og da har du komplett terrengsko, da!

Løper og komiker Nils Ingar Ådne

– Tecton x3 må være det råeste som finnes innen terrengsegmentet. Respons som en ny maratonsko, lett og et meget godt grep! Har også testet skoa på våte sleipe forhold og den sitter der også!

Terrengløper Sylvia Nordskar, her sammen med HOKA løper Eszter Csillag (til venstre)

– Da har æ fått mæ nånn solide tura i myr å terreng med nye Hoka Tecton X3!!! Å makan for en terrengsko, desidert beste terrengskoa æ har prøvd. Ganske klart forran alt anna.Skoa sitt som en fotballsko på foten, og har et meget godt grep i sleipt terreng. Og så responsen da, helt utrule! Æ føle æ sprett rundt på stien med skoa her, og det sei ikke lite med tanke på koss løpesteg æ har. Løping i terreng bli både lettere og artigere med Tecton X3 på foten. Og så ser den også veldig bra ut, for den som bryr sæ om det… å det gjør jo såklart æ. Eneste minuset med skoa e vel at 3-timersrunden min i Bymarka no bare e 2:45.

Skiløper Emil Iversen

En komplett sko

Yttersålen på Tecton X 3 består av gummiblandingen Vibram Megagrip Litebase, og knastene er formet annerledes for å gi enda bedre grep enn tidligere. Matryx-materialet i overdelen er både lett, slitesterkt og sikrer godt fothold. Det er i tillegg lagt på en liten «gamasj». Denne er så fløyelsmyk at den knapt merkes, men vil forhindre at bøss eller små steiner fra stiene havner ned i skoen.

–Tecton X 3 er skoen som flyter både i terrenget og på grusveiene. Med andre ord PERFEKT for Nordmarka. Og alpene. Og føttene dine.

Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold

–Ta med deg de råeste materialene superskum, vibram og matryx. Sett deg ned med verdens beste utøverene. Tegn og test. Fortsett å teste og resultatet er Tecton X 3 – verdens raskeste trailsko? Skoen er responsiv, stabil og svært skånsom. Jeg merker det spesielt mot slutten av økter og nedover, samt i lett terreng at jeg får hjelp og får lyst til å løpe fort. Selv om skoen har mye demping og er rask, opplever jeg at den fungerer godt på teknisk sti og spesielt der det er steinete. God passform og solid grep.

Terrengløper Tobias Dahl Fenre

Les mer om HOKA Tecton X 3 her
Vi kunne ikke la være å ta med dette bildet av Mari Fenre, gift med Tobias Dahl Fenre, som gjorde et meget sterkt løp i UTMB og ble nummer 14.
FORHANDLERE
Se alle forhandlere
Se alle forhandlere

Tecton X 3 er en
game changer!

Nyheten Tecton X 3 ble lansert akkurat i tide til verdens mest prestisjefylte terrengløp, UTMB i Chamonix. Med hundre prosent PEBA-skum i mellomsålen og oppgradert overdel, har skoen vakt oppsikt i terrengmiljøet. Vi har spurt et knippe utøvere om deres dom etter noen uker med testing.
Les mer
Illustrasjonsbilde

Testvinneren Cielo X1
har en ekstrem respons
og sprett i steget

- her er utøvernes reaksjoner på superskoen.
Les mer
Illustrasjonsbilde
LØP TIL TOPPEN